Vi relanserer høne på norske middagsbord
En fjær som ble til fem høns!
Historien kjenner vi alle – og vår historie som startet med et intervju med NRK og et Samvirke som ikke ville ha noe med hverken NRK eller oss å gjøre. Ett Samvirke som ikke var helt i modus for å gjøre noe som helst for de fantastiske hønene våre etter at de hadde gjort unna jobben som verpehøner. Nå satser Nortura med ny slaktelinje for høner og vi har et svært godt samarbeid for å få hønene våre ut i markedet. Takk!
En gang i tiden tok vi vare på alle dyra våre og ingenting gikk til spille. Høne og hønsefrikasséen var en del av det norske matbordet og bærekraft var en helt naturlig del av norsk mat og matkultur. Så kom ferdigmaten og kyllingene overtok hønas plass i norsk husholdning. Kyllingen tok statusen bort fra de flotte hønene våre, og den sunne og velsmakende maten ble mobbet bort fra matfatet vårt. Hønas skjebne skal vi la ligge – det er for drøy kost i denne historien.